Home»Solutii»Solutii IT»Storage si backup

Storage si backup

Solutii storage si backup

TopTech ofera solutii, produse de stocare si back-up de ultima generatie care acopera toate nevoile de capacitate si conectivitate.
Apeland la profesionistii nostri puteti sa investiti intr-o solutie optima, care sa va ajute sa asigurati atat stocarea cat si securitatea datelor. TopTech va ajuta sa identificati solutia optima de stocare a datelor fie ca este vorba despre datele personale cat si cele ale companiei dumneavoastra.
Companiile de astazi genereaza mai multe date ca oricand iar industria IT este deja un factor important in dezvoltarea si succesul unei afaceri. Costul solutiilor de stocare date asociate si al solutiilor de backup este accesibil iar evolutia tehnologiei ofera oportunitati de a face mai mult cu mai putin.

Solutii stocare date si solutii backup:

Dispozitive de stocare atasat la retea:
Un dispozitiv NAS (Network-attached storage) este un dispozitiv de stocare date care se conecteaza direct la retea. Dispune de capacitatile insotitoare ale unui server de fisiere si accepta mai multe unitati de stocare date. Redundanta este oferita sub forma de capabilitati RAID, deoarece NAS accepta diverse protocoale de fisiere pentru a lucra direct pe desktopuri si laptopuri. Unele modele NAS ofera posibilitatea sincronizarii folderelor sau a volumelor selectate cu un al doilea NAS la distanta.
Prin TopTech aveti posibilitatea sa achizitionati dispozitive NAS produse de :
D-link, Synology, Western Digital, Thecus, etc.

Cloud computing - este un concept modern in domeniul computerelor si informaticii, reprezentand un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicatii, acces la informatii si stocare de date, fara ca utilizatorul sa aiba nevoie sa cunoasca amplasarea si configuratia fizica a sistemelor care furnizeaza aceste servicii.

Avantaje:

  • Sincronizarea datelor utilizatorului care foloseste mai multe dispozitive legate la cloud (de ex. un smartphone, o tableta, un notebook, dar si un PC) este simplificata
  • Documentele online din cloud se pot prelucra cu ajutorul unor aplicatii web
  • Viteza de calcul si capacitate de stocare sporite, dar fara investitii in propria configuratie
  • Datele nu pot fi furate, purtatorul de date nu se poate defecta etc.

Dezavantaje:

  • E necesara o legatura la Internet rapida si stabila
  • Securitatea necesara a datelor din cloud poate prezenta probleme si poate produce neincrederea utilizatorilor
  • Situatia legala este de obicei complexa, deoarece utilizatorul nu afla nici macar in ce tara sau in ce tari (!) se afla serverele care gazduiesc datele sale.

Folositi experienta echipei TopTech pentru a implementa solutii de stocare date care sa raspunda cerintelor dumneavoastra si sa va ofere un avantaj competitiv.
O solutie de backup este constituita in principal din doua componente: partea hardware si partea software. Partea hardware este mediul pe care se face backup-ul iar partea software este aplicatia care realizeaza backup-ul.
In zona de hardware exista echipamente dedicate pentru backup. Unele pot oferi redundanta la nivel de componente si pot avea viteze diferite de transfer al datelor.

Cei mai multi producatori de software sau masini virtuale aleg varianta de solutii de backup proprii pentru produsele pe care le furnizeaza. Astfel Microsoft livreaza solutii de backup adaptate pentru fiecare produs caruia i se adreseaza, alaturi de alti producatori precum Veritas, Netapp, Symantec care au dezvoltat si ei solutii personalizate .
Calculatoarele ce ruleaza Linux dispun de o gama variata de solutii de backup. De asemenea, masinile virtuale Vmware ruleaza cu aplicatii specifice de backup.

RECOMANDAREA NOASTRA

TopTech recomanda ca fiecare companie sa investeasca intr-o solutie de backup, indiferent de specificul sau marimea businessului. Specialistii nostri sunt pregatiti sa va ajute sa identificati solutia optima de backup pentru protejarea datelor si accesul rapid la informatii in cazul unui eveniment neprevazut.