Home»Solutii»Solutii IT»Virtualizare si Cloud

Virtualizare si Cloud

In ultimii ani, virtualizarea serverelor a produs o adevarata revolutie in domeniul IT. Abordarea traditionala prevedea o aplicatie pe server, mai multe aplicatii instalate simultan putand genera blocaje. Acest fapt a insemnat pe langa o rata de utilizare foarte mica a capacitatii procesorului pe server, consum ridicat de energie, costuri mari de intretinere, lipsa spatiului fizic pentru echipamentele hardware, si costurile ridicate de mentenanta. Virtualizarea a aparut ca solutie pentru scaderea costurilor cu infrastructura in contextul nevoii organice de dezvoltare a companiilor.

Virtualizarea este o tehnologie care aloca si partajeaza resursele hardware ale unui server in mai multe "clone". Prin virtualizare, mai multe sisteme de operare si aplicatii pot sa functioneze pe un singur server fizic, ceea ce determina ca rata de utilizare a hardware-ului sa creasca de la 10-15% si pana la 80%. Virtualizarea nu inseamna numai cheltuieli mai scazute ci si o infrastructura mai flexibila.

TopTech prin partenerii sai - VMWare si Microsoft - detine solutii complete de virtualizare, de la virtualizarea de servere, aplicatii si echipamente de stocare si pana la virtualizare desktop. Va oferim consultanta pentru a gasi solutia care raspunde cel mai bine asteptarilor d-voastra, care sa se integreze perfect in arhitectura infrastructurii existente.

Puteti opta pentru o solutie sau o combinatie de solutii bazate pe tehnologiile:

 • Microsoft HyperV (virtualizare de desktop, server si aplicatii)
 • VMWare (virtualizare de desktop, server, stocare)

Avantaje:

 • Consolidarea infrastructurii de aplicatii, baze de date si desktop-uri virtualizate
 • Simplificarea gestionarii infrastructurii IT
 • Maximizarea utilizarii resurselor de calcul (procesor, spatiu de stocare)
 • Reducerea costurilor cu infrastructura - in primul rand prin reducerea spatiului ocupat de servere
 • Diminuarea costurilor aferente consumului de energie 
 • Investitii reduse in resurse de monitorizare si administrare a DataCenter-ului
 • Scaderea "downtime" si imbunatatirea gradului de recuperare a datelor in caz de catastrofe
 • Flexibilitate mai mare

Ce inseamna Cloud? Care este diferenta dintre cloud si virtualizare?Virtualizare si Cloud

Cloud reprezinta un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicatii, acces la resurse informatice externe si stocare de date, fara ca utilizatorul sa se preocupe de amplasarea si configuratia fizica a sistemelor care furnizeaza aceste servicii.
Este o solutie de utilizare a resurselor informatice externe (servere, spatiu de stocare, aplicatii si servicii) prin intermediul internetului.

Beneficii:

 • Sincronizarea datelor utilizatorului care foloseste mai multe dispozitive conectate la cloud (smartphone, tableta, notebook, PC) 
 • Back-up-ul datelor
 • Capacitate mare de stocare, fara investitii suplimentare, Cloud functioneaza ca un hard disk extern virtual
 • Nu necesita cheltuieli pentru servere, licente software, hosting, mentenanta sau personal tehnic ultraspecializat
 • Aplicatiile cloud beneficiaza de actualizare automata pentru siguranta, performanta, flexibilitate in utilizare

Serviciile Cloud folosesc drept fundament virtualizarea infrastructurii fizice, avand ca rol primordial furnizarea de servicii (ex. Cloud Storage)

Microsoft Azure este o platforma de Cloud deschisa si flexibila care va permite sa dezvoltati, sa implementati si sa gestionati rapid aplicatii intr-o retea globala de centre de date gestionate Microsoft. Dezvoltati aplicatii folosind orice limbaj, instrument sau cadru. Puteti integra aplicatiile publice din Cloud in mediul IT existent.
Situatia econonomica actuala, supune departamentele IT la presiuni uriase in sensul scaderii costurilor si alinierii la cerintele de business ale organizatiei. In plus, consumul ridicat de energie, costurile ridicate de intretinere , lipsa spatiului fizic pentru echipamentele hardware si mentenanta echipamentelor devin bariere pentru orice manager IT.
Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul VIRTUALIZARII, prin beneficiile concrete si imediate aduse.