Home»Solutii»Solutii IT»Inventariere software (Software Asset Management)

Inventariere software (Software Asset Management)

TopTech va ofera asistenta de specialitate pentru a putea realiza inventariere software in vederea optimizarii infrastructurii software din institutia dumneavoastra.

O problema majora a multor organizatii este administrarea parcului de sute de calculatoare din infrastructura IT. Legat de managementul de licente software, cu cat compania are mai multi utilizatori, cu atat este mai dificila administrarea si actualizarea licentierii. Desi majoritatea producatorilor de software ofera management pentru licentierea de volum, ce ne facem in cazul in care sistemele sunt foarte eterogene si nimeni nu mai stie exact ce fel de licente se utilizeaza si cum?
Rolul solutiilor de inventariere devine astfel critic in viata oricarei organizatii, in functie de portofoliul de aplicatii, complexitatea infrastructurii IT, disponibilitatea resurselor si obiectivele de business. Pentru multe companii principalul obiectiv al implementarii SAM este inventarierea licentelor software achizitionate. Dar folosirea de software nelicentiat reprezinta doar o mica parte din riscuri.

Printre obiectivele strategice ale programelor de inventariere se numara:

  • Reducerea costurilor de achizitie software si suport prin negocierea de contracte de volum si realocarea licentelor neutilizate.
  • Asigurarea compatibilitatii cu politicile de securitate ale producatorilor de software.
  • Cresterea productivitatii prin adoptarea mai rapida a celor mai noi versiuni de software. 
  • Limitarea problemelor de actualizare software prin automatizarea proceselor IT.
  • Stabilirea de proceduri optimizate pentru achizitia, documentarea, implementarea, folosirea si retragerea diferitelor versiuni de software ce permite obtinerea de beneficii in timp.

Un program SAM bine aplicat permite optimizarea infrastructurii, prevenirea licentierii redundante, obtinerea de reduceri semnificative ale costurilor de achizitie si mentenanta, precum si minimalizarea riscurilor de natura legala pentru intregul ciclu de viata al unei aplicatii software.

De ce am avea nevoie de Software Asset Management?

  • Evidenta si administrare a software-ului corecta.
  • Asigurarea legalitatii in fata reglementarilor statului si a producatorilor de software.
  • Economie la achizitia de licente noi si o buna planificare pentru achizitiile viitoare.
  • Eficientizarea securitatii IT.
  • Optimizarea suportului tehnic si actualizarii de software.

TopTech va propune demararea imediata a unui proces SAM. In masura in care sunteti interesati sa aflati mai multe despre Software Asset Management, va rugam sa ne contactati.