Home»Solutii»Printing»Imprimante 3D

Imprimante 3D

3D Printer

 TOP TECH va pune la dispozitie soluții complete de imprimare si scanare 3D , care constau în: imprimante 3D (FDM şi SLA), componente şi accesorii pentru acestea, materiale pentru imprimare 3D, scanere 3D şi software necesar pentru imprimare 3D. 

Prin solutiile 3D furnizate de TOP TECH puteti să proiectați mai uşor, mai repede şi reusiti să vă puneți în practică ideile creative.
De asemenea, găsiţi suport atat in alegerea tehnologiei potrivite pentru aplicatiile dumneavoastra cat si sustinerea tehnica necesara in procesul de printare.
Domenii de aplicare:

Arhitectura, urbanism, instalatii industriale, educatie & cercetare, medicina, design de obiect, design industrial automotive, reproducerea obiectelor de patrimoniu, testare si aprobare matrite productie.

Avantajele imprimarii 3D

Introducere

Imprimarea 3D creeaza obiecte prin construirea de layere succesive. Aceasta metoda ofera numeroase avantaje fata de tehnicile de fabricatie traditionale (de exemplu, prelucrarea CNC).
Imprimarea 3D nu inlocuieste intru totul metodele traditionale de fabricatie, insa exista multe aplicatii in care o imprimanta 3D este capabila sa furnizeze un design rapid, cu o precizie ridicata folosind diverse materii prime.

Intelegerea avantajelor imprimarii 3D permite designerilor sa ia decizii mai bune atunci cand selecteaza un proces de fabricatie si le permite sa furnizeze un produs optim.

Viteza

Unul dintre principalele avantaje ale printarii 3D este viteza la care pot fi produse obiecte sau piese in comparatie cu metodele traditionale de fabricatie. Proiectele complexe pot fi incarcate dintr-un program CAD si imprimate in cateva ore. Avantajul este verificarea si dezvoltarea rapida a ideilor de proiectare.

In cazul in care in trecut ar fi putut dura cateva zile sau chiar saptamani pentru a primi un prototip, printarea 3D ofera posibilitatea vizualizarii produsului in cateva ore. In timp ce metodele de fabricare traditionale necesita mai mult timp pentru imprimarea si postprocesarea unei parti, capacitatea de a produce prin intermediul printarii 3D obiecte finisate, functionale, se reduce pana la jumatate oferind un avantaj imens de economisire a timpului .

Realizare intr-un un singur pas
Una dintre cele mai mari preocupari pentru un designer este cum sa fabricati un produs cat mai eficient posibil. Cele mai multe piese necesita un numar mare de etape de fabricatie pentru a fi produse prin tehnologii traditionale. Ordinea acestor etape afecteaza calitatea si de multe ori designul produsului sufera transformari.

Luati in considerare un suport personalizat din otel, realizat prin metode traditionale de fabricare:
Procesul de fabricare traditional incepe cu un model CAD. Odata ce proiectul este finalizat, fabricarea incepe cu prima taiere a profilurilor de otel la dimensiune. Profilele sunt apoi stranse in pozitie si sudate unul cate unul pentru a forma suportul. Uneori trebuie sa fie facut un jig personalizat pentru a se asigura ca toate componentele sunt aliniate corect. Sudurile sunt apoi lustruite pentru a obtine o finisare buna a suprafetei. Urmatoarele gauri sunt forate, astfel incat suportul poate fi montat pe perete. In cele din urma, suportul este sablat, amorsat si vopsit pentru a-si imbunatati aspectul.

Imprimantele 3D realizeaza un proces de fabricatie intr-o singura etapa, fara interactiune cu operatorul masinii in timpul fazei de constructie. De indata ce proiectul CAD este finalizat, acesta poate fi preluat de imprimanta si tiparit intr-un singur pas, in cateva ore.

Abilitatea de a produce un obiect sau o piesa intr-un singur pas reduce foarte mult dependenta de diferite procese de productie (prelucrare, sudare, vopsire) si confera designerului un control mai mare asupra produsului final.

Costuri

Costul de fabricatie poate fi impartit in 3 categorii: costurile de operare a masinilor, costurile pentru consumabile si costul fortei de munca.

Costurile de functionare: majoritatea imprimantelor 3D de birou utilizeaza aceeasi putere ca si un laptop. Tehnologiile industriale traditionale de fabricare consuma o cantitate mare de energie pentru a produce o singura piesa. Cu toate acestea, capacitatea de a produce geometrii complexe intr-o singura etapa are ca rezultat o eficienta energetica mai mare. Costurile de functionare a imprimantelor 3D sunt, de obicei, cele mai mici din costul total de productie.

Costuri materiale: costul consumabilelor necesare pentru printarea 3D variaza semnificativ in functie de tehnologie. Gama de materiale disponibile pentru imprimarea 3D face dificila cuantificarea unei comparatii cu productia traditionala. Costurile materiale reprezinta cel mai mare procent din costul unui produs realizat prin intermediul printarii 3D.

Costurile fortei de munca: Unul dintre principalele avantaje ale printarii 3D este costul redus al fortei de munca. Majoritatea imprimantelor 3D necesita doar un operator pentru a manevra imprimanta. Apoi, masina urmeaza un proces complet automatizat pentru a produce piesa. In comparatie cu productia traditionala, unde sunt de obicei necesari mecanici si operatori cu inalta calificare, costurile fortei de munca pentru o imprimanta 3D sunt aproape zero.

Imprimarea 3D la volum redus este foarte competitiva in comparatie cu productia traditionala. Pentru productia de prototipuri care verifica forma si forma, este semnificativ mai ieftina decat alte metode de fabricare alternative (de exemplu, turnarea prin injectie) si este adesea avantajoasa pentru fabricarea pieselor functionale unice. Tehnicile traditionale de fabricatie devin mai rentabile pe masura ce volumul creste, iar costurile ridicate de instalare sunt justificate de volumele mari de productie.