Despre digitalizare

Despre digitalizarea institutiilor din sectorul Public

CE ESTE DIGITALIZAREA?
• Digitalizarea institutiilor publice presupune folosirea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor avand ca scop imbunatatirea furnizarii de informații si de servicii pentru a incuraja participarea cetațenilor la procesul de luare a deciziilor astfel responsabilizand in mod transparent si efficient parteneriatul institutional. 
• Principalele obiective ale unui proiect de digitalizare, tinand cont de resursele disponibile si de nevoile existente , sunt urmatoarele:
- Deservirea rapida si eficienta prin imbunatatirea accesului la informatiile si serviciile oferite de catre administratia publica. 
- Reorganizarea și restructurarea proceselor administrative sau/si chiar eliminarea unor procese.
- Imbunatatirea schimbului de informatii si servicii intre autoritatile publice centrale si autoritatile subordonate.
- Imbunatatirea calitatii serviciilor publice de catre Administrația Publica Centrala.
- Promovarea responsabilitații, eficienței si transparenței serviciilor publice oferite.

Beneficiile digitalizarii
- Cresterea eficientei activitatii si rentabilitatii serviciilor publice furnizate prin imbunatatirea competitivitatii economice .
- Optimizarea timpului necesar prestarii serviciilor si a utilizarii resurselor materiale/umane prin crearea unui mediu mai atractiv pentru investitii.
- Scaderea evaziunii fiscale prin implementarea unui sistem modern, eficient, tehnologizat si transparent.
- Cresterea productivitatii interna a muncii prin: dezvoltarea infrastructurii informaționale electronice, reducerea costurilor operative, eficientizarea fluxurilor cu exteriorul in care sunt implicati agenti economici.

 

De unde puteti incepe?
Componentele proiectului final sunt personalizate pe nevoile reale ale institutiei dvs iar in functie de obiectivul principal putem porni discutia de la una dinte cele 3 propuneri de platforme digitale: 
1. AVANSIS ONLINE 
Avansis Online este un sistem informatic unitar care permite contribuabililor accesul facil la serviciile disponibile pana acum doar la ghiseu:
- Cerere certificat fiscal / Eliberare certificat fiscal
- Declaratie impunere auto
- Declaratie impunere immobile
- Declaratie impunere teren

2. AVANSIS MOBILE 
Gama de servicii si functionalitati oferite contribuabilului prin intermediul device-urilor mobile.

3. PLATA ELECTRONICA 
Extinderea paletei de servicii oferite prin integrarea mijloacelor moderne de plata in relatia cu institutiile statului

Despre Integrisoft 
Avansis - Sistemul integrat de solutii software pentru Administratia Publica
INTEGRISOFT Solutions este unul dintre cei mai reprezentativi producatori de aplicatii software pentru administratia publica locala, cu peste 600 de implementari in 400 de institutii de marime medie-mare, 4000 de utilizatori si furnizorul de servicii si solutii integrate cu cea mai mare experienta.
Sistemul integrat Avansis dezvoltat de Integrisoft este utilizat in peste 40% din orase si peste 30% din orasele municipii resedinte de judet.