Home»Blog»Cum aleg o tableta?

Cum aleg o tableta?

Vanzarile de tablete au atins volume explozive datorita mobilitatii, performantei si preturilor din ce in ce mai accesibile.
Ce trebuie sa avem in vedere cand alegem o tableta:

  • performanta (procesor, procesor grafic, capacitate)
  • diagonala+tipul ecranului (TFT , IPS)
  • conexiunile disponibile (3G, Wifi)
  • sistemul de operare 
  • autonomia bateriei 
  • bugetul disponibil

Performanta este unul din criteriile care influenteaza pretul unei tablete, asadar trebuie sa stim exact pentru ce vom folosi tableta. Recomandam un procesor de minim 1,2Ghz, 1GB DDR3 si un procesor grafic dedicat cu viteza mare de lucru. Desigur aceste specificatii pot sa difere deoarece pe piata exista o multitudine de modele. Capacitatea de stocare poate fi interna (ex: 16GB) si externa – slot card MicroSD.

Se poate opta pentru un display cu diagonala intre 7” - 10”, un alt criteriu important fiind si rezolutia ecranului. Recomandarea noastra pentru o claritate crescuta a imaginii este o rezolutie minima de 1024x600px.
Din punctul de vedere al conexiunii la internet toate tabletele dispun de conectare prin wireless. Pentru a beneficia de aceasta facilitate aveti nevoie de un router wireless. Accesarea internetului din orice locatie presupune suport 3G (permite conectarea la internet printr-o cartela SIM).
Cu privire la sistemul de operare, avem de ales intre Android, Windows si IOS. Fiecare sistem are particularitatile sale, de aceea este crucial sa ne setam corect asteptarile. Pentru o diversitate a aplicatiilor si a jocurilor este recomandat sa optam pentru Android. Pentru o interfata usor de utilizat, cu programe care se preteaza pentru lucrul la birou, alegerea perfecta este Windows-ul iar pentru rapiditatea si stabilitatea aplicatiilor este mai potrivit IOS.